Powered By Blogger

Keresés ebben a blogban

2011. december 22., csütörtök

Ünnepi leves



Egy könnyen elkészíthető,nem drága,nagyon finom leves receptjét ajánlom a figyelmetekbe!Ezzel kívánok nektek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

  Diós szárnyaskrémleves

Kell hozzá:
2 db tyúkhúsleveskocka
1 dl tejföl
1 dl tejszin
5 dkg finomra darált dió
1 evőkanál durvára reszelt dió
1 csapott evőkanál finomliszt
1 csapott kanál currypor
1 késhegynyi örölt fekete bors
kevés só
1 csokor petrezselyem zöld
cérna metélt



   Elkészítése

8 dl vízbe bele tesszük a leveskockát,beleszórjik a darált diót és a fűszereket.Felforraljuk és 5 percig főzzük,(Takarékon,hogy ki nem fusson)
Közben a megmosott petrezyekymet apróra vágjuk.
A tejszint a tejföllel és 1 dl vízzel összekeverjük,majd a lisztet is ebbe keverjük.Simára!!Valamint a petrezselyemzöld felét is ebbe tesszük.
A forrásban lévő levesbe óvatosan belekeverjük,és addig forraljuk,míg a habja el nem fő.
Ezután a megmaradt zöldet rászórjuk és elzárjuk alatta a lángot.5 percig lefedve állni hagyjuk.
Tálaláskor a tésztára merjük és a tetejáre hintjük a durvára vágott diót!


Tejszin és tejföl helyett lehet használni kefirt vagy joghurtot is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése