Powered By Blogger

Keresés ebben a blogban

2010. október 15., péntek

Rézkarc készítése az SBP segítségével




Természetesen,megint eltelt jó pár nap,mire eljutottam idáig!Rengeteget bosszankodtam ez idő alatt,mert megint makacskodott a topikám és szörnyen lelassult!Beragadt.Végül tegnap úgy döntöttem,visszaállítom a gépet 2 nappal!Sikerült,és jó is lett egy kis ideig.Aztán a gépem frissített és ezért megint leállt,és újraindított.A gép továbbra is normi maradt!Rendesen működött,ma délelöttig,amikor is éppen egy képet szerkesztettem és megint lelassult.Körülbelül fél órát vártam,s már azon töprengtem,nem kell-e megint visszaállítanom a gépet,de végre felfüggesztette a makacskodást és rendesen ment tovább,ahogy illik egy rendes topikához!
A kép amit szerkiztem a SuperBladePro 150-el készült rézkarc.
A hozzávalók egy Filter,egy bmp kép,egy arany színű Grandient,több tubus kép,és az Auto FX Mistical Lighting.
A Pluginok letölthetőek Innen a Baloldalon lévő piros alapon nagy fehérbetűs PLUGINOK szóra kattintva.Itt szépen ABC sorrendben vannak a Pluginok felsorolva,habár a végéről még hiányzik egy pár plugin.
1;nyissunk meg egy 600x 500 pixeles Transzparens alapot.Ezt töltsük ki az arany színű Grandientel.Húzzunk rá egy Layer réteget,és ennek a felső felére pöttyntsünk egy tájat ábrázoló tubus képet.Kicsit toljuk el bal felé,majd keressük ki az Effects-Flaming Pear-SuperBladePro effektet.
Felül a középső kicsi kockában az legyen,hogy bmp.Alatta is van 2 kocka,ezek nagyobbak,és a legfelsőben keressünk egy bmp képet(Textura).Ezután elkezdünk a középen lévő kicsi dobókockák közül a jobb oldalira kattintgatni,amíg meg nem lesz az amelyik leginkább egy rézkarcra emlékeztet!Kis türelem kell hozzá!Azért nem adok meg számokat,meg egyébb adatokat,mert a SBP-ből több féle van.A legújabb,ha jól tudom a 180-s.Természetesen ez a fejlettebb,de nekem ehez sikerült Keygent beszereznem és az is szinte napokig tartott,és csak makacsságom etekedhetett a sok béna torrentelős oldal megnyitásának számával!
Zárójelben megjegyezném,hogy azokat a torrentes oldalakat kihagyom,amik a torrent letöltéséhez donációt kérnek!
2;Utána jött még egy Raster réteg rá,és arra egy fenyvest ábrázolótubus kép.Ezt is bearanyoztam az SBP-v
el,majd egy hajszálnyit sötétítettem rajta,az Adjust-Variation segítségével.Persze ez nem kötelező,de jobban kiadja a képet.A következő lépésben a Layers-Arrange-Move Down jön és ezzel a lépéssel hátrébb vittem az erdei tubus képet.
3;Ezután már csak a harmadik tubus kép jön,azt csak a kép előterének az aljára pöttyintettem,persze egy újabb Raster réteg után.Ezt is arannyá változtattam,és az Adjust-Variation-al most világosítottam rajta egy kicsit.
4;Mindezek után összevontam a rétegeket,és jöhetet az Auto FX Mistical Lighting-Lighting Brush-Selection Preset.Ebből sok vacakolás után kiválasztottam azt,amelyik rakott a képemre némi fényt,hogy még élethűbb legyen.
Kész is lett a képem és el is mentettem!
Na,ezzel eltelt egy kis idő!Úgy egy óra is tán!Nem néztem és mértem az időt.
Kérdezhetnétek,hogy miért nem a tutorialos lapomon,vagy a Képszerkik lapján mutatom be,de ne kérdezzétek!Hiszen még hiányoznak a kezdő lépések bemutatásáról szóló tutorialok!
Na,mára ennyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése