Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg margarin
4 db tojás
4 db közepes alma
1 vaniliás cukor
1 sütőpor
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral,és a margarinnal és a vaniliás cukorral.(A margarinnal előzőleg ki kell kenni egy sütőformát,majd lisztel beszórni.)A fehérjékből meg kemény habot kell verni.
A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd óvatosan beleforgatjuk a margarinos masszába.Utána nagyon finom mozdulatokkal a tojásfehérje habját is beleforgatjuk.
Előtte az almákat meg kell pucolni és kimagozni majd apró darabokra vágni.Egy kis liszttel összeforgatjuk,hogy ne legyen rozsda színe.Ha kész akkor hozzáadjuk a masszához,és óvatosan összedolgozzuk vele.
Amikor meg vagyunk,akkor az egészet belesimítjuk a sütőformába,ami előzőleg kimargarinoztunk és liszteztünk.Előmelegített sütőben a közepesnél egy kissé magasabb lángon sütjük.(kb.200 fok)Olyan 20-25 perc a sütése.
Ha kész akkor ki kell hűteni a tortát,és csak úgy lehet kiborítani a formából.(Teljesen,vagy csaknem teljesen szoba hőmérsékletű.)
A tetejére rakhatunk almaszeleteket,porcukrot vagy más díszítést!
Nagyon finom,hamar elkészíthető!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése