Powered By Blogger

Keresés ebben a blogban

2018. március 4., vasárnap

Programok

Jó régen volt hogy ebbe a blogomba írtam volna.Pedig van mondani valóm elég!
Pár éve már hogy nem szerkesztek képeket,hanem a Digital art világában tevékenykedek!Sokkal érdekesebbnek találom mint a vonalak,alapok,sávok csűrését csavarását csinálni.Nagyon csodálom azokat akik viszont ezt csinálják,mert ehhez is kell tehetség,nem is kicsi.Hiszen az elkészített képnek szépnek és ízlésesnek kell lennie.
Na de hagy térjek rá arra hogy én miket használok a képeimhez.Itt nem arról van szó,hogy milyen képeket teszek bele a képeimbe,hanem milyen programokkal teszem ezt!Először is van az alapprogram,a Corel.Ebben elkészítem az alapkép egy részét.Azután PSD-ként elmentem és megnyitom a MediBangPro-ban.Ez egy ingyenes festőprogram és sokat tud.
Itt a linkje ha valakit érdeke!Nézzen körül előbb és ha tetszik akkor mentse le!De előtte jelentkezzen be!Bejelentkezés nélkül is le lehet tölteni,de akkor sok érdekességről lemaradtok.
ITT
Ó!Ne tévesszen meg benneteket hogy manga rajzoláshoz ajánlják!RDigitalart képhez,szerkesztett képhez is kíválóan alkalmas+Csak PSD formátumban kel elmenteni és bevinni a progiba a képet!Későbbiekben lesz egy tutorial a használatáról,hogy könnyebb legyen használni,mivel ez angol nyelvű(vagy Japán)program.
Amikor telepítetted,utána ott is be kell jelentkezned,mert a felhőből csak így tudod alkalmazni a különböző brushokat,mint például virágok,virágszirmok,csillagok,levelek stb...
Ezek fontosak,mert egy Digitalart képen mindre szükség lehet,persze nem egyszerre.
Azután használom még a Sai nevű festő programot.Itt is sok lehetőség van,de én leginkább és a leggyakrabban a Blur nevezetű brusht használom.Erre azért van szükség.mert van amikor olyan a kép minősége,hogy a bőrön látszanak a hibák,ráncok,vagy az alak ruhája nagyon gyűrött,ki kell"vasalni".Ehhez kell némi gyakorlat,de nem nehéz.
Innen lehet lementeni,de előtte ki kell kapcsolni a vírus irtódat vagy akár le is szedni(később visszarakhatod),mert ezek a vírus irtók nem szeretik a crack-ot vagy a keygen és vírusként kezelik,azaz eltüntetik őket.
A következő program a My Paint.Ez megint egy ingyenes progi és ez is nagyon sokat tud.Nagyszerű fákat lehet vele készíteni,valamint füvet és más hasonló dolgokat.
Három festőprogramot mutattam be.A harmadikhoz azért nem adtam linket,mert azt bárhonnan ingyenesen letöltheted.Csak írd be a Gugli barátod keresőjébe hogy My Paint és rengeteg találatot kapsz rá.Ilyen fákat lehet vele festeni(de ez csak egy fajta,lehet többet és mást is!)
Sok sikert kívánok,ha úgy döntesz hogy lemented ezek közül a programok közül bármelyiket is!
Ez a Corel-el és a MediBangPro-val készült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése