Powered By Blogger

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 1., hétfő

Karformásító torna


Egy elég klassz tornagyakorlatot találtam!Állítólag Kate Middleton is ezt használja!Ha neki jó...
Hátraütés: bicepszre és tricepszre
Eszköz: 1,5–2,5 kilogrammos súlyok
Kiinduló helyzet: Állj csipőszélességű terpeszbe, a lábfejek maradjanak párhuzamosak. Hajlítsd be a térded, dőlj előre csípőből amíg szinte párhuzamos lesz a hátad a talajjal. Húzd be a hasad. Tartsd a súlyokat lógatva a vállad alatt, a tenyereid egymás felé nézzenek.
Gyakorlat: Húzd fel a súlyokat hajlított könyökkel az oldalad mellett, amíg a felső karod párhuzamos helyzetben lesz a talajjal. Ezután nyújtsd hátra a karodat anélkül, hogy a felső karod leengednéd. Ezután a sorrendet tartva térj vissza kiinduló helyzetbe.
Ismételd a gyakorlatot hússzor, és csinálj két sorozatot!Párhuzamos felnyomás: bicepszre, tricepszre, mellre és hátra
Kiinduló helyzet: Térdelj a padlóra összezárt térdekkel, előrepréselt csípővel, behúzott hassal. A kezeidet tedd a padlóra a vállaid alá úgy, hogy az ujjak előre mutassanak és a könyököd maradjon az oldalad mellett, a karok egyenesen.
Gyakorlat: Hajlítsd be a könyöködet, az egész tested süllyedjen le, a könyököd maradjon a bordáid mellett.
Ismételd hússzor, és két sorozatot csinálj. Ügyelj a mozdulatok tempójára.
Bicepszgép: elülső karizmok feszesítése
Eszköz: 2,5–5 kilogrammos súlyok
Kiinduló helyzet: Húzd ki magad, állj terpeszbe, a lábfejek legyenek párhuzamosan, térdek enyhén behajlítva, has behúzva, alsó gerinctájék természetes tartásban. Tartsd a súlyokat tenyérrel felfelé, majd emeld fel a könyöködet 45 fokos szögben.
Gyakorlat: Emeld a súlyokat a vállaidhoz majd engedd vissza, de úgy, hogy a karod csak félig legyen nyújtva. Ne kapkodj, különben elveszíted a lendületet.
Hússzor ismételj, két sorozatot végezz.
Tricepszgép: hátsó karizmok szálkásítása
Eszköz: 4-5 kilogrammos súlyok
Kiinduló helyzet: Állj széles terpeszbe, kissé hajlított térdekkel, behúzott hassal. A súlyokat függőlegesen tartva emeld a karodat felfelé úgy, hogy a könyököd a füled mellett hajlítsd be és a súlyokat tartsd a fejed mögött.
Gyakorlat: Nyújtsd ki a karodat, de közben tartsd a könyöködet szorosan a füled mellett. Ismételd hússzor, két sorozatot csinálj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése